Recordbedrag Kerstactie

De Belgische voetbalfans hebben de voorbije twee weken massaal hun warme hart laten zien. De kerstactie van de Pro League, waarbij matchworn shirts van alle spelers en zoveel meer geveild werden, leverde een totaalbedrag van 155.000 euro op. Dat is opnieuw een record. Die mooie som geld gaat naar de projecten van onze sociale partner Younited Belgium. Het gesigneerde shirt van Simon Mignolet (3.700 euro) bracht het meest op.

CEO Lorin Parys: “Ondanks barre economisch tijden, bewijst de Belgische voetbalfamilie opnieuw haar grote hart. Samen met onze clubs, supporters en partners hebben we opnieuw een recordbedrag ingezameld voor Younited. Daarmee steunen we zo’n 1.000 kwetsbare personen, die dankzij de kracht van voetbal bouwen aan een beter leven en hun plek terugvinden in de maatschappij. Als CEO van de Pro League ben ik ontzettend dankbaar voor al deze hartverwarmende steun. Het resultaat van deze kerstactie bevestigt de maatschappelijke relevantie van voetbal."

"Wij zijn de grootste én de warmste sportfamilie van dit land", benadrukt Parys. "Hiermee laten onze fans, clubs en spelers zien dat we tussen kerst en nieuw opnieuw de sociale motor zijn die iedereen samenbrengt om te helpen waar nodig. 155.000 maal dank, aan iedereen die betrokken is bij dit mooie project. Dit geeft extra veel moed om ons voetbal in 2023 nog meer op de kaart te zetten.”

Bert Ballegeer